Rondleiding in basiliek voor sectievergadering cultuurraad

De jaarlijkse sectievergadering van de cultuurraad van Scherpenheuvel-Zichem is best wel interessant.  Gisteren kwamen we samen in het onthaalcentrum de Pelgrim in Scherpenheuvel.  We werden kort verwelkomd door de cultuurbeleidscoördinator, Liesbeth Tielens, waarna we uitgenodigd werden om één van de gidsen te volgen voor een interessante rondleiding rondom de Basiliek.  Michel woont al 17 jaar in Scherpenheuvel-Zichem en moest bekennen dat hij plekken ontdekt heeft waar hij nog nooit geweest is.

Het nuttige aan het aangename koppelen is het motto van de cultuurraad als het sectievergaderingen aangaat.  Zo hebben we vorig jaar de abdij van Averbode bezocht en het jaar daarvoor een rondleiding door Zichem gehad.

Na de rondleiding werden we allemaal terug in de Pelgrim verwacht voor koffie en koffiekoeken.  De schepen van Cultuur, Kris Peetermans, stelde er het nieuwe project voor.

“Hoop en vrede, een nieuw begin” is een brochure gekoppeld aan een openluchttentoonstelling.  De tentoonstelling vindt plaats op een 9-tal locaties in Scherpenheuvel en alle rondgemeentes die verbonden zijn met een fietsroute.  De brochure geeft tekst en uitleg.

Na deze korte voorstelling konden we nog wat netwerken bij koffie en koek.  Er werd ook gevraagd om een document in te vullen waar iedere vereniging zijn vragen en/of opmerkingen kon ventileren.  Deze zullen dan tijdens de volgende cultuurraad besproken worden.  Al bij al een zeer productieve en leuke voormiddag.

Geef een reactie