Jaarlijkse koordag – een prachtig teambuilingmoment (met veel foto’s!)

Zondag was het weer zover.  De jaarlijkse koordag van popkoor Vocalicious.  De mensen die ons op Instagram volgen zullen het wel gezien hebben.  Het is een jaarlijkse bootcamp om de leden voor te bereiden op wat komen zal.  Het jaar voorafgaand op een show, wat nu niet het geval is, werken we vooral op teambuilding en organiseren we workshops.  Zo is dit nu ook het geval.  Dit wel met één verschil: we geven ook wel aandacht aan de show van 8 december te Lebbeke.

FB Lebbeke

Wat stond er vandaag zoal op het programma.  We beginnen steeds met de innerlijke mens te versterken.  De koorleden worden ontvangen met koffie, thee en koffiekoeken. Er werd gesmuld!

Vervolgens ging iedereen naar de spiegelzaal voor een opwarmingssessie. Ze leerden er de ‘lax vox’ methode, waarbij ze speelden met siliconen buisjes en water. Hierna werden de gezichtsspieren opgewarmd, de meest gekke bekken passeerden hier de revue. Een stemopwarming was er natuurlijk ook bij.  Toen we van kop tot teen opgewarmd waren, zongen we 2 uur lang.  Na al dat harde werk moest onze innerlijke mens terug versterkt worden. Broodjes met heerlijk beleg en verse soep stonden op hun te wachten.  Popkoor Vocalicious is niet vies van wat danspasjes, dus ook die werden nog eens extra ingeoefend in de namiddag.  Ondertussen repeteerde de band met onze dirigent in de studio.  We sluiten de koordag altijd af met een gezamenlijk oefenmoment tussen koor en band. Het koor hoorde voor het eerst onze nieuwe drumster bezig, en het klonk supergoed!

Om 17u vertrok iedereen moe maar voldaan naar huis. Het resultaat van deze koordag kan je horen tijdens onze wijndegustatie (zaterdag 24 november), in Lebbeke (8 december) of in Herk-de-Stad (4 mei).

Geef een reactie