Onze allereerste Muzikale Wijndegustatie

In deze periode wemelt het van wijndegustaties, ook normaal voor de eindejaarsfeesten.  Toch vonden wij het interessant om samen met Wijnhuys ’t Kroontje een degustatie te organiseren.  Vorig jaar organiseerden we last minute een eerste wijndegustatie op een donderdagavond, en ondanks de krappe voorbereiding was die avond een succes, reden dus om dit opnieuw te organiseren.

Dit jaar wilden we het anders aanpakken, anders zijn dan de andere degustaties.  Wij maakten er met popkoor Vocalicious een muzikale wijndegustatie van, met een akoestisch optreden tussen de proeverijen door en we kozen voor een zaterdagavond.

Op 24 november ontvingen wij de deelnemers in De Keyt in Messelbroek, een leuke en gezellige locatie voor dit evenement. 

Alle wijnliefhebbers, en ze waren talrijk, kregen bij de aankomst een glaasje cava aangeboden, als eerste proeverij.

Lieven Van Damme van Wijnhuys ’t Kroontje heette iedereen welkom en dan bracht Popkoor Vocalicious enkele leuke covers onder akoestische begeleiding van Tom (gitaar), Geert (gitaar) en Sander (cachon). De ambiance zat er meteen in. 

Dan werden de witte wijnen geschonken en geproefd, besproken en goed bevonden. De tongen kwamen al goed los.

Na de witte wijnen was popkoor Vocalicious opnieuw aan de beurt met enkele covers die we als primeur brachten en 1 ouder succesnummer..  De gasten waren zeer tevreden want we kregen een geweldig applaus, de koorleden waren even enthousiast en applaudisseerden mee, een prachtig kippenvelmoment, het ideale moment om aan de rode wijnen te beginnen.

Lieven liet niet alleen wijnen proeven.  Er was ook een lekkere porto en een speciale biologische olijfolie te proeven.  Deze viel zo in de smaak dat de voorraad snel uitgeput raakte.

We sloten de avond af met een wijnbar.  Een tiental andere wijnen, die niet in de degustatie zaten, konden geproefd worden en uiteraard besteld.

Het werd een super geslaagde avond, zeker voor herhaling vatbaar.  We hebben reeds twee data in gedachten voor volgend jaar: 30 november 2019 of 7 december 2019.  Save the date want we hebben nu reeds iets speciaals in petto.  Meer verklappen we nog niet.

Foto’s en video’s van dit leuke evenement vind je op deze link: Muzikale wijndegustatie. Proeven van de wijnen is er dan niet meer bij, de sfeer proeven kan je nog wel. Uitkijken naar volgend jaar dus! 

Geef een reactie