Als gezin bij Popkoor Vocalicious

In onze vereniging hebben we leden die met elkaar verbonden zijn, koppels, zussen, vader – dochter, en zelfs volledige gezinnen. Omdat ons koor niet enkel uit zingen en optredens bestaat maar uit veel meer geven we jullie een blik achter de schermen en zetten we onze koorleden in de kijker.

“Als gezin bij popkoor Vocalicious”

Kerstmis, eind 2010. Sara, onze jongste dochter vroeg of ik nog geïnteresseerd was in dat koor dat een paar maanden eerder opgestart was. Een medestudentin had het met haar gehad over popkoor Vocalicious en … daar zochten ze nog mannen! “En als je ze eens wil zien en horen dan kan het dit weekend op de Kaai in Diest” zei ze nog.

Ik was wel degelijk geïnteresseerd. Weken daarvoor had ik in een krantenartikel gezien waarin een zekere Evi Bex met een popkoor was gestart. Door omstandigheden nam ik toen geen contact met dat koor. Nu zag ik dus opnieuw een kans. Samen met Luce, mijn vrouw, trokken we naar Diest. Het sneeuwde en onder een tentje stonden ze te zingen: popkoor Vocalicious ! Ik was meteen verkocht. Zelf zong ik met Luce en Sofie, onze oudste dochter, in een kerkkoor maar dit was wat anders. Na het optreden ben ik aan Evi gaan vragen of er nog plaats was voor nieuwe leden. En ja, we mochten de week erop eens gaan proefrepeteren.

Ons avontuur bij popkoor Vocalicious was gestart. We werden lid en gingen beiden elke vrijdagavond samen repeteren. Wat een verschil met ons ander koor!  

Van dan af ging het snel. Ons repertorium werd groter en Evi was van plan een eerste show te brengen begin 2012.

En die show, “Puur”, kwam er. We mochten tweemaal “Den Amer” in Diest laten vollopen. Het werd ons eerste groot succes!

Sofie maakte regelmatig foto’s van onze optredens en activiteiten. Toen een aantal sopranen het koor verlieten vroegen ze of ze niet geïnteresseerd was om te zingen bij popkoor Vocalicious. En jawel, ook Sofie kwam bij het koor. Drie personen van eenzelfde gezin bij het koor dus. Elke vrijdagavond komt Sofie tot bij ons thuis en rijden we samen repeteren. Wanneer je met familieleden samen in het koor zit wordt er wel veel over het koor gesproken. Wanneer we gaan wandelen durf ik wel eens stukjes teksten van liedjes op te zeggen of te zingen, soms tot ergernis van mijn vrouw.

Als gezin samen iets tot stand helpen brengen is leuk. Niet enkel om op te treden maar ook om af en toe een handje toe te steken om geld in het laadje te brengen.

Momenteel werken we aan onze vijfde show. Een verjaardagshow, want popkoor Vocalicious bestaat 10 jaar! Het zal een “grootse show” worden met alles erop en eraan.

Hopelijk tot ziens op één van onze volgende optredens!

Patrick, Luce en Sofie

One comment

Geef een reactie